Бакошський ліцей “Сокіл” (“Джура”)

“Сокіл” (“Джура”)

Книга Звитяг

Військово-патріотичному вишкіл “Джура”

7-8 жовтня учні Бакошського ліцею ім. І. Франка були задіяні у військово-патріотичному таборуванні “Джура”. У таборуванні були задіяні військовослужбовці відділення інспекторів прикордонної служби “Саловка”, відділу прикордонної служби “Соломоново”.

Основним завданням військово-патріотичної підготовки було сприяти формуванню і розвитку таких якостей, як повага до закону, захист своєї країни, стійкість, взаємовиручка, мужність, хоробрість, здатність до подолання труднощів, а також сприяння формуванню і розвитку внутрішньої готовності до виконання громадянського обов*язку.

День захисника і захисниці/голодомор.

Для українців День захисників і захисниць має велике значення. Сьогодні, коли наша національна свідомість щодня тільки зростає, нам як ніколи раніше варто пам’ятати й ціну того, що за що бореться український народ.

Зараз щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні.

День рідної мови.

У цей День Рідної Мови ми пам’ятаємо, що слова несуть не тільки красу, але й силу змін. У нашій боротьбі за свободу та мир, слова стають щитом і мечем.💪🕊️

Нехай українська мова буде мостом єднання в складних часах, а наша спільна мова волі звучить сильніше за будь-які воєнні тривоги. Збережемо і захистимо мову та мир разом. Слава Україні!

Новорічна ярмарка.

8 грудня у нашому ліцеї відбулася новорічна благодійна ярмарка. Учні й батьки активно долучилися до неї і принесли багато смаколиків, виробів ручної роботи…, котрі змогли продати, а виручені кошти будуть передані у обласний дитячий притулок і Карпатській Січі. Також всі взяли активну участь у майстерках, на яких змогли написати листа захисникам, намалювати малюнок, виготовити власноруч обереги, оформити патріотичний магніт чи проявити фантазію і оздобити пряники. Всі учасники отримали неповторні емоції, новий досвід та купу яскравих вражень. Дякуємо учням, батькам та вчителям!!!

Разом до перемоги

Тубуси.

У цей важкий для всіх українців день, ми не змогли залишитися осторонь. Учні та вчителі ліцею долучилися до акції з розпису тубусів з-під боєвих зарядів, ініційованої нашим героєм, учасником бойових дій – AndreyVudmaska.

Учні змогли почути розповідь про те, як непросто нашим військовим дається боротися за свободу та волю і змогли ще більше зрозуміти їх цінність. Нехай наша підтримка буде вдячністю за їхню безстрашність.

А також, в нашій єдності пам’ятаймо про тих, хто віддав своє життя за свободу та мир. Їхні жертви несуть в собі величезний важіль для нашого майбутнього

P.S.Тубуси будуть продані, а виручені кошти передані 65 ОМБР.

Шевченківські дні.

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року Україна відзначає 210 – ту річницю з дня народження великого українського поета. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І найперший серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи.

В Бакошському ліцеї було проведено серію заходів присвячених великому пророку.

Пліч-о-пліч.

Другий етап Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги активно крокує Берегівщиною.

Підтримка ЗСУ.

Активна громадська участь.